Water besparen in de keuken

Water besparen keuken

Het is natuurlijk erg fijn dat er iedere dag weer warm water uit de kraan komt, maar voor het milieu is het minder goed. Kwieq heeft het beste voor met het milieu én uw energierekening. Daarom geven we u enkele handige tips om uw waterverbruik terug te dringen op de plek in huis waar u ongemerkt veel water verbruikt: de keuken.

Kraan

In de keuken staan namelijk de vaatwasser en de warmwaterkraan. U kunt gemakkelijk energie besparen door deze twee elementen in huis op een slimmere wijze in te zetten. Laten we beginnen bij die warmwaterkraan. Veel mensen spoelen hun borden onder de warmwaterkraan af voor ze deze in de vaatwasser zetten. Dit is echter niet nodig, omdat de vaatwasser zelf ook warm water gebruikt. We raden u dan ook aan om enkel de etensresten te verwijderen.

Lees verder

Bruin water uit de kraan: wat te doen?

Bruin water uit de kraan

Heeft u last van bruin water dat uit de kraan stroomt? Vervelend, maar het is gelukkig geen ramp. Wist u bijvoorbeeld al dat dit niet ongezond is? We raden ouderen en jonge kinderen aan dit niet te drinken, maar voor de meeste mensen kan het geen kwaad. Tocht wilt u er waarschijnlijk zo snel mogelijk vanaf. Kwieq legt u daarom uit wat u in dit geval moet doen.

Wat is het?

Komt er bruin water uit uw kraan? Dit wordt veroorzaakt door deeltjes ijzer en mangaan die op een natuurlijke manier uit het grondwater komen. De watermaatschappij zorgt ervoor dat de meeste bruine elementen uit het water worden gefilterd, maar een klein gedeelte vindt toch een weg door de filters, waardoor het in de leidingen en het drinkwater terecht komt. De deeltjes zijn niet ongezond, maar laten we eerlijk zijn: ‘mooi’ is anders.

Lees verder

Zelf een riolering afvoer aanleggen

Riolering afvoer aanleggen

Een riolering is onmisbaar, alle afvoeren van uw woning of bedrijfspand komen op de het riool uit. Het is belangrijk dat de riolering goed wordt aangelegd, zo voorkomt u nare geuren afkomstig uit het riool. Afvoeren bestaan meestal uit onderdelen gemaakt van PVC die met lijm aan elkaar vast gemaakt worden. Er zijn ook afvoeren die zijn voorzien van afdichtingsringen gemaakt van rubber, zo zijn onderdelen van de afvoer eenvoudig aan elkaar vast te maken.

Stap voor stap uw afvoer aanleggen

Wilt u weten hoe u zelf uw afvoer aan moet leggen? Lees dan snel verder. Onze rioolspecialist uit Noord-Holland heeft een aantal tips op een rijtje gezet waarin stap voor stap beschreven staat hoe u dit aanpakt.
Lees verder

Hoe zijn rioleringskosten opgebouwd?

Rioleringskosten als rioolheffing

Er zijn veel huishoudelijke zaken waarop u dient te letten binnen uw huishouden. Wat dacht u bijvoorbeeld van uw rioleringskosten? Het is handig om te weten hoe die precies zijn opgebouwd, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Daarom informeert Kwieq u in dit artikel over deze kwestie.

Als u gebruik maakt van een riolering, betaalt u op twee wijzen: als eerste door middel van uw rioleringskosten – de rioolheffing, die u aan de gemeente betaalt voor het gebruik van het riool. Als tweede betaalt u een zuiveringsheffing aan het waterschap.

Lees verder

Riolering aanleggen in huizen en panden

Riolering aanleggen

Iedere woning of bedrijfspand in Nederland is voorzien van riolering. Het is belangrijk dat de riolering goed functioneert, want problemen met de riolering is niet fijn. Wanneer u problemen heeft, dan kan er een muffe geur uit de afvoerputjes komen, het water kan niet goed weglopen of het water in de leidingen gaat borrelen. Van deze drie voorbeelden is de muffe lucht het vervelendste probleem. Wanneer u vermoed dat er iets aan de hand is met uw riolering, dan is het verstandig om expert in riolering in te schakelen. De expert kan vaststellen wat er aan de hand is met uw riolering en het probleem verhelpen.

Lees verder

Tips voor het verhelpen en voorkomen van een verstopt toilet

verhelpen voorkomen verstopte wc

Indien uw toilet verstopt is, kan dit vervelende situaties opleveren. Voorkomen is beter dan genezen, wordt wel eens gezegd en dit geldt ook voor verstopte toiletten. Kwieq geeft u handige tips voor het voorkomen van een verstopte wc alsmede voor het oplossen van de verstopping.

Voorkomen van een verstopt toilet

Indien u vaak te maken heeft met een verstopt toilet, is het aan te raden om eens te kijken naar de oorzaak van de verstopping. Doorgaans hebben toiletten die snel verstopt zijn een relatief kleine rioolbuis. De oorzaak voor een verstopping zit in vrijwel alle gevallen bij het toiletpapier dat u gebruikt. Dit hoort opgelost te worden in het water, dus wanneer u vaak verstoppingen heeft, is het raadzaam om dunner toiletpapier aan te schaffen, waardoor de wc gemakkelijker zal doorspoelen.

Lees verder