Tips voor het verhelpen en voorkomen van een verstopt toilet

verhelpen voorkomen verstopte wc

Indien uw toilet verstopt is, kan dit vervelende situaties opleveren. Voorkomen is beter dan genezen, wordt wel eens gezegd en dit geldt ook voor verstopte toiletten. Kwieq geeft u handige tips voor het voorkomen van een verstopte wc alsmede voor het oplossen van de verstopping.

Voorkomen van een verstopt toilet

Indien u vaak te maken heeft met een verstopt toilet, is het aan te raden om eens te kijken naar de oorzaak van de verstopping. Doorgaans hebben toiletten die snel verstopt zijn een relatief kleine rioolbuis. De oorzaak voor een verstopping zit in vrijwel alle gevallen bij het toiletpapier dat u gebruikt. Dit hoort opgelost te worden in het water, dus wanneer u vaak verstoppingen heeft, is het raadzaam om dunner toiletpapier aan te schaffen, waardoor de wc gemakkelijker zal doorspoelen.

Andere opties

Mocht dit niet het gewenste resultaat opleveren, dan kunt u overgaan tot andere middelen voor het oplossen van een verstopping. Schaf bijvoorbeeld eens een plopper aan en probeer de verstopping hiermee te verhelpen. U zult zien dat de verstopping gemakkelijk en snel zal verdwijnen. U kunt ook gebruik maken van een ontstoppingsveer. Hiermee zijn de problemen doorgaans snel verholpen. Indien dit alles niet werkt, kunt u overgaan tot het gebruiken van soda met kokendheet water.

Loodgieter inschakelen

Via Kwieq kunt u natuurlijk ook een riolering specialist inschakelen, die u als expert van dienst kan zijn. Een specialist zal de verstopping in no-time voor u verhelpen, waarna u weer met plezier gebruik kunt maken van uw toilet. Wij raden u aan om een expert ook direct te vragen of hij of zij iets kan doen aan de oorzaak voor de verstopping, zodat u in de toekomst geen hinder meer zult ondervinden van deze verstoppingen.

1 reactie

  1. Handig artikel. wij hebben thuis heel vaak last van verstopping. Ik dacht dat we alles al geprobeerd had maar ik had nooit zelf gedacht aan soda met kokend heet water. we hebben dit geprobeerd en het werkt echt heel goed. dus bedankt voor de goede tip!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *